Hoe bepaal je een goede huisstijl en wat zijn de voordelen hiervan?

Ook op zoek naar een nieuwe huisstijl? Neem contact op met StudioBlauw, wij helpen je graag!

Een goede huisstijl zorgt voor herkenbaarheid van je bedrijf en laat zien wat je bedrijf doet en waar je voor staat. Het moet dus passen bij de identiteit van je bedrijf en wat het bedrijf wilt uitstralen. Het beïnvloedt de indruk die klanten van je hebben. Wil je creativiteit uitstralen? Of professionaliteit?

Door het gebruik van bepaalde kleuren, vormen, lettertypes en beelden zorgt een huisstijl voor een eigen uitstraling. De huisstijl is zo letterlijk de stijl van jouw huis, van je bedrijf. Het is dus heel belangrijk dat de huisstijl aansluit bij wat jouw onderneming wilt uitstralen. 

  • Het zorgt voor herkenbaarheid 
  • Een consequent doorgevoerde huisstijl zorgt voor eenheid: de verschillende communicatiemiddelen horen zichtbaar bij jouw bedrijf
  • Een verzorgde huisstijl straalt professionaliteit uit
  • Door in alle communicatie-uitingen een consequente huisstijl te hanteren, krijgt je bedrijf een eigen gezicht. Dat onderscheidt je van anderen en maakt je herkenbaar in de markt.
  1. Bepaal wie je als bedrijf en ondernemer bent (je identiteit) en wat je wilt uitstralen (imago). Hoe is de organisatiecultuur en wat maakt jouw bedrijf uniek?
  2. Zet je identiteit en logo om in beeld via een logo en typografie (lettertype, lettergrootte)
  3. Kies de juiste kleuren. Klanten associëren kleuren met je kernwaarden dus zorg dat de kleur past bij je type bedrijf en je doelgroep.
  4. Zorg voor bijpassende beelden. Laat je pictogrammen, foto’s of infographics aansluiten bij je gekozen kleuren zodat je een samenhangend geheel krijgt.
  5. Vertaal je huisstijl naar al je communicatiemiddelen. Door alles aan te passen zorg je voor een herkenbare en eenduidige identiteit. De huisstijl geeft richting aan de vormgeving van communicatiemiddelen, van visitekaartje tot website en van brief tot brochure. Denk hierbij ook aan inrichting van je bedrijfspand en gevelbedrukking of autobelettering.

StudioBlauw heeft al vele huisstijlen ontwikkeld en doorgevoerd voor diverse bedrijven. Dit doen wij op een betrokken, zorgvuldige manier. Ook geïnteresseerd? Neem contact met ons op!